Autor: Ion Creanga
Genul lucrarii: audiobook lectura integrala
Durata:6min 3sec

Interpret: Doru Maniu
Muzica: Cosmin Marza
Grafica: Emanoil Pitut
Regia artistica: Mihai Nae

Povestile lui Creanga aduc pe langa veselia intamplarilor si o puternica nota educativ-intructiva. „Invatatorul Creanga” doreste prin aceasta poveste sa dea o pilda de comportament
scotand in evidenta doua trasaturi negative de caracter: viclenia si prostia. Ursul pacalit de vulpe este cea mai scurta poveste a lui, are doar 3 personaje, subiectul fiind foarte simplu: Un taran cu o caruta cu boi, incarcata de peste vede pe drum o vulpe care s-a prefacut ca e moarta. Taranul pune vulpea in carul sau cu gandul ca se va folosi de frumoasa coada a vulpii. Dar vulpea, vicleana cum era, s-a trezit si a aruncat toti pestii din caruta pe drum, dupa care a sarit si a inceput sa ii manance cu lacomie. Un urs trecand pe acolo o zareste si ii cere sa ii dea si lui cativa pesti. Vulpea refuza dar in schimb il sfatuieste sa isi vare coada in lac si sa astepte pana peste se vor prinde de coada lui. Ursul urmeaza sfatul vulpii dar apa lacului ingheata si ursul ramane nu numai fara peste dar si fara coada.
Vulpea s-a ascuns intr-o scorbura de copac si radea de supararea ursului care nu s-a mai putut razbuna nicicum pe vulpe. Morala povestirii este ca nu ai voie sa te increzi in nimeni pentru ca te poate pacali. Deci: atenţie la ce faci ca sa nu fii pacalit!… Auditie placuta!

OPERA INREGISTRATA LA ORDA
Copierea şi repostarea clipurilor pe alte surse, în reţele de distribuire închise sau pe torenţi sunt interzise de Legea Drepturilor de Autor (Legea 8). Pentru difuzarea pe episoade la radio (inclusiv stream – radio pe internet) vă rugăm să ne contactaţi!

(21646)

Categorie:

Basme, Clasici, Doru Maniu, Ion Creanga, Povesti si povestiri

Etichete:

, , , , , , , , , ,

Lasa o replica

Adresa ta de email nu va fi data publicitatii. Te poti simti in siguranta! Campurile obligatorii sunt marcate *

*