Autor: Ion Creanga
Genul lucrarii: audiobook – lectura integrala
Durata: 13min 49sec

Interpret: Doru Maniu
Grafica: Emanuel Pitut
Regia artistica: Mihai Nae

Povestirea se refera la o perioada premergatoare Unirii, in care Mos Ion Roata il intalneste pe viitorul domnitor Cuza Voda, caruia i se plange ca un boier l-a neindreptatit si i-a mancat omenia scuipandu-l in obraz. Domnul Cuza Voda asculta nemultumirea lui Ion Roata si il imbuneaza saruntandu-l pe obraji. Astfel rusinea pe care a suferit-o Mos Ion Roata se stergea in fata tuturor.
Scriitorul prezinta prin intamplarea povestita sufletul taranului moldovean – vorbareţ, mucalit, cu mult bun simt,sincer, demn si modest dar mai ales stapan pe sine si constient de propria-i valoare personala. Tonul povestirii, spune criticul George Calinescu, este „de abecedar”, adica pe intelesul tuturor si moralizator. Povestirea contine si note ironice, unele pline de umor. Pilda povestirii si rolul ei intructiv consta in a invata sa pretuiesti omul de rand. Va dorim auditie placuta!

OPERA INREGISTRATA LA ORDA
Copierea şi repostarea clipurilor pe alte surse, în reţele de distribuire închise sau pe torenţi sunt interzise de Legea Drepturilor de Autor (Legea 8). Pentru difuzarea pe episoade la radio (inclusiv stream – radio pe internet) vă rugăm să ne contactaţi!

(2704)

Categorie:

Clasici, Doru Maniu, Ion Creanga, Povesti si povestiri, Proza scurtă

Etichete:

, , , , , , , , , , ,

Lasa o replica

Adresa ta de email nu va fi data publicitatii. Te poti simti in siguranta! Campurile obligatorii sunt marcate *

*