Genul lucrarii: audioart – lectura integrala
Durata: 2min 27sec

Autor: Dimitrie Anghel
Interpret: Doru Maniu
Regia artistica: Mihai Nae

Supranumit de unii „poetul florilor”, D. Anghel ramane credincios romantismului, chiar daca in poezia sa patrund des elemente simboliste. Cromatica e importanta in poezia lui Anghel; astfel albul dominant genereaza ideastic puritatea care determina un calm meditativ. Armonia florilor si a culorilor e perceputa mai intai olfactiv, apoi eul poetic isi construieste o alteritate in care in cele din urma isi regaseste echilibrul si bunatatea. Faptul ca totul se contopeste intr-o perfecta armonie defineste spatiul existential ca unul idilic, aproape paradiziac, sugerat metaforic prin imaginea stolului „de fluturi de argint”.
Prin interpretarea lui Doru Maniu, a carui voce si sensibilitate se potrivesc excelent creatiei lui Anghel, nota romantica a poeziei „In gradina” iese si mai mult in evidenta. Va dorim auditie placuta!

OPERA INREGISTRATA LA ORDA
Copierea şi repostarea clipurilor pe alte surse, în reţele de distribuire închise sau pe torenţi sunt interzise de Legea Drepturilor de Autor (Legea 8). Pentru difuzarea pe episoade la radio (inclusiv stream – radio pe internet) vă rugăm să ne contactaţi!

(1708)

Categorie:

Dimitrie Anghel, Doru Maniu, Poezii

Etichete:

, , , , , ,

Lasa o replica

Adresa ta de email nu va fi data publicitatii. Te poti simti in siguranta! Campurile obligatorii sunt marcate *

*