Genul lucrarii: audiobook – lectura integrala
Durata: 4min 45sec

Autor: Urmuz
Interpretare: Victor Museteanu
Regia artistica: Mihai Nae
Grafica: Emanuel Pitut

Lucrări publicate (proză scurtă): „Algazy & Grummer“ „Cotadi şi Dragomir“ „Cronicari“ „După furtună“ „Emil Gayk“ „Fuchsiada“ „Ismaïl şi Turnavitu“ „Pâlnia şi Stamate“ „Plecarea în străinătate“ „Puţină metafizică şi astronomie“.
Dupa sinuciderea lui n-au rams mai mult decat vreo 50 de pagini, care ar fi ramas nedescoperite ca lucrari literar-artistice daca T. Arghezi, intuindu-i talentul si valoarea lui de „scriitor futurist” nu l-ar fi convins sa si le publice.
In vremea vietii lui nimeni nu l-a apreciat la justa lui valoare; el insusi nu se considera in adevaratul sens al cuvantului un scriitor. Astazi Urmuz, pe numele lui adevarat D. Demetrescu-Buzau, este cotat  drept un mare rebel al istoriei, un artist pe care si-l revendica cateva curente literare (suprarealistii, dadaistii si chiar o parte a adeptilor postmodernismului), iar strainatatea il adora si ii dedica expozitii, considerandu-l un mare rebel al istoriei si un vizionar al literaturii futuriste.

OPERA INREGISTRATA LA ORDA

Copierea şi repostarea clipurilor pe alte surse, în reţele de distribuire închise sau pe torenţi sunt interzise de Legea Drepturilor de Autor (Legea 8). Pentru difuzarea pe episoade la radio (inclusiv stream – radio pe internet) vă rugăm să ne contactaţi!

(1314)

Categorie:

Proza scurtă, Umor, Urmuz, Victor Muşeţeanu

Etichete:

, , , , , ,

Lasa o replica

Adresa ta de email nu va fi data publicitatii. Te poti simti in siguranta! Campurile obligatorii sunt marcate *

*