Frumoasele poveşti ale Fraţilor Grimm ne-au încântat copilăria; basmul Croitoraşul cel Viteaz este povestea unui croitor sărac, a cărui şir de păţanii încep de când îşi unge pâinea cu magiun.
Supărat pe muştele care nu-l lasă în pace, loveşte cu un prosop şapte muşte dintr-o dată! Încântat de fapta lui, îşi coase pe brâu „şapte dintr-o lovitură”. Această încripție îi va aduce o mare faimă și o bogăţie neașteptată. Croitorașul nostru ajunge în cele din urmă să se însoare cu fata împăratului.
Lectura este vie şi dinamică în interpretarea de excepţie a talentatului actor Victor Muşeţeanu.  Coloana sonoră care însoţeste povestea creează  un cadru ambiental deosebit întregind  auditiv naraţiunea; se aud paşii, foşnetul frunzelor din pădure, zgomotul gesturilor în luptă; onomatopeele sunt alese cu mare grijă făcând din acest scenariu  o experienţă relaxantă care ridică această lucrare audio la rangul de audioart. Povestea merită ascultată chiar şi de un adult Audiţie plăcută!

„Sapte dintr-o lovitura” este un strigat de vitejie, atata doar ca personajul nu este un cavaler viteaz iar dusmanii sunt de fapt sapte muste lovite cu prosopul…
„Croitorasul cel viteaz” este o poveste hazlie din suita de povesti nemuritoare ale fratilor Grimm. Cartea Sonora a preluat textul si l-a transpus intr-un limbaj nou, actual, pe care copiii il inteleg cu usurinta. Astfel „croitorasul” a primit si nume. El se cheama „Nasturel” si peripetiile lui aduc foarte multa voie buna.

Ca si la alte basme avem parte de o bogata coloana sonora menita sa sublinieze cele mai hazlii momente ale naratiunii. Muzica este special compusa pentru aceasta lucrare, iar poznele pe care Nasturel le face aduc hohote de ras. Va dorim auditie placuta!

Autor: Jakob si Wilhelm Grimm
Interpretare Nasturel – Croitorasul cel viteaz: Victor Museteanu
Regia artistica: Mihai Nae

Durata: 11min: 44sec (prima parte)
Sunet si efecte sonore: Alexandru Matusciac, Cosmin Marza
Muzica: Razvan Veina

OPERA INREGISTRATA LA ORDA
Copierea şi repostarea clipurilor pe alte surse, în reţele de distribuire închise sau pe torenţi sunt interzise de Legea Drepturilor de Autor (Legea 8). Pentru difuzarea pe episoade la radio (inclusiv stream – radio pe internet) vă rugăm să ne contactaţi!

(7887)

Categorie:

Basme, Povesti si povestiri, Victor Muşeţeanu

Etichete:

, , , , , , , , ,

Lasa o replica

Adresa ta de email nu va fi data publicitatii. Te poti simti in siguranta! Campurile obligatorii sunt marcate *

*

2 Comentarii de tot felul

 • Iarina 1 ani in urma

  Buna ziua, am imprumutat de la Biblioteca Copiilor din oras, un cd cu povesti de la „cartea sonora” Intrebarea nostra este daca am putea sa cumparam cd-urile cu povesti, suntem fascinate de ele 🙂 …
  Multumim.
  Iarina W.

  • Dragă Iarina, mulțumim pentru aprecieri! Societatea românească ne-a tratat cu foarte multă vitregie și noi am închis editura cu un mare nod în gât. Discurile noastre nu se mai găsesc pe rafturi însă într-o magazie, pe undeva, mai sunt câteva cartoane cu discuri diverse… Personal nu cred că este cazul să achiziționați (cumpărați) cd-uri pentru că toate lucrările realizate de editura Cartea Sonoră se găsesc „la liber” pe contul de youtbe „Cartea Sonoră”. Vă recomand să ascultați basmul „Lii-Ka și perla magică” (sunt două basme) pe care le-am scris chiar eu!
   Toate cele bune,
   Mihai Nae