Despre comportamentul si moravurile umane s-au scris lucrari nenumarate, firea omului fiind un izvor inepuizabil de reflectie si calatorii introspective. Marii scriitori constata cu precadere ca slabiciunile noastre nu tin cont de epoci istorice, de ranguri sociale, sex sau nivel de educatie. Aceasta constatare capata un aspect brizant cand facem, de exemplu, comparatii intre viata personajelor lui Caragiale si viata politica din Romania de azi. Lista elementelor comparative se imbogateste cu siguranta luand in considerare lucrarea Ciocoii vechi si noi de Nicolae Filimon.
Audierea romanului Ciocoii vechi si noi este o invitatie la intalnirea cu eternul „vechi si nou” din mecanismul existentei axat de cele mai multe ori pe „a avea” atunci cand este vorba despre „a fi”. Lectura, realizata de Victor Museteanu, ne prezinta personaje vii, care prin felul lor de a vorbi patrund intr-un camp dimensional imaginar care le da viata si ni-i arata „imbracati”, „in miscare”, „stand de vorba”, „ticluind planuri”, dar mai ales „suferind” si „razbunandu-se”. Auditie placuta !

Autor:  Nicolae Filimon
Interpret: Victor Museteanu

Durata: 8h:17min
Sunet: Gelu Filip
Grafica: Alexandru Matusciac

Genul lucrarii: audiobook ~ lectura integrala

OPERA INREGISTRATA LA ORDA
Copierea şi repostarea clipurilor pe alte surse, în reţele de distribuire închise sau pe torenţi sunt interzise de Legea Drepturilor de Autor (Legea 8). Pentru difuzarea pe episoade la radio (inclusiv stream – radio pe internet) vă rugăm să ne contactaţi!

(6153)

Categorie:

Clasici, Nicolae Filimon, Romane, Victor Muşeţeanu

Etichete:

, , , , , , , , , , , ,

Lasa o replica

Adresa ta de email nu va fi data publicitatii. Te poti simti in siguranta! Campurile obligatorii sunt marcate *

*