Autor: Emil Garleanu
Genul lecturii: audioart lectura integrala
Durata:3min 39sec

Interpret: Doru Maniu
Sunet, muzica, montaj: Cristian Petrila
Regia artistica: Mihai Nae

Cu o maiestrie artistica ce se ridica la nivelul operelor renumite din literatura universala, Garleanu se dovedeste a fi un profund observator al comportamentului animalelor si in acelasi timp un scriitor constient de puterea acestora de seductie in lumea copiilor. Cunoscutul volum „Din lumea celor care nu cuvanta” cuprinde mici monografii ale necuvantatoarelor, de la gaze la animale domestice dar si vegetale (de ex. „Frunza”).
In povestirea „Caprioara” autorul converteşte un instinct din lumea animalelor într-o puternică dragoste maternă care merge pana la sacrificiul suprem.
Marele talent a lui Garleanu consta nu atat in intamplarile pe care le povesteste ci in felul gradat cum o face trecand de la o atmosfera de pace la una de tensiune exploziva. Cuvintele curg si impresioneaza trezind nu numai in micii cititori dar si in adulti tumultuoase sentimente, adevarate cascade de trairi in care nu o data trebuie sa iti stavilesti lacrimile… Va dorim auditie placuta!

OPERA INREGISTRATA LA ORDA
Copierea şi repostarea clipurilor pe alte surse, în reţele de distribuire închise sau pe torenţi sunt interzise de Legea Drepturilor de Autor (Legea 8). Pentru difuzarea pe episoade la radio (inclusiv stream – radio pe internet) vă rugăm să ne contactaţi!

(1764)

Categorie:

Doru Maniu, Emil Gârleanu, Povesti si povestiri, Proza scurtă

Etichete:

, , , , , , , , , , ,

Lasa o replica

Adresa ta de email nu va fi data publicitatii. Te poti simti in siguranta! Campurile obligatorii sunt marcate *

*