Autor: Emil Garleanu
Genul lucrarii: audioart lectura integrala
Durata: 6min: 22sec

Interpret: Doru Maniu
Sunet, muzica si montaj: Cristian Petrila
Regia artistica: Mihai Nae

Pe langa aventura in sine prezentata in poveste, Garleanu ne surprinde cu observatii generale despre oameni si viata, concluzii cu o oarecare valabilitate filozofica, pe care le pune in gura necuvantatoarelor . De ex.: Ea (furnica) ştia că ochii duc şi mintea întoarce; că, văzând multe, ştii destule şi ai de unde da şi la alţii…. …Ş-apoi dimineaţa priveşti altfel lumea, altfel o judeci; gândurile nu-ţi sunt spulberate, ci se limpezesc, tihnite, din prisos.)
Aceste adevaruri general valabile sunt „mici intelepciuni” daruite copiilor astfel incat opera lui Garleanu se caracterizeaza nu numai prin rolul ei sensibilizator ci si prin cel instructiv.
Va oferim spre ascultare povestea unei furnici cu toate pataniile ei intr-o zi de calatorie. Interpretarea de exceptie a domnului Doru Maniu face auditia si mai placuta…

OPERA INREGISTRATA LA ORDA
Copierea şi repostarea clipurilor pe alte surse, în reţele de distribuire închise sau pe torenţi sunt interzise de Legea Drepturilor de Autor (Legea 8). Pentru difuzarea pe episoade la radio (inclusiv stream – radio pe internet) vă rugăm să ne contactaţi!

(3385)

Categorie:

Doru Maniu, Emil Gârleanu, Povesti si povestiri, Proza scurtă

Etichete:

, , , , , , , , , , , ,

Lasa o replica

Adresa ta de email nu va fi data publicitatii. Te poti simti in siguranta! Campurile obligatorii sunt marcate *

*