Autor: Ion Creanga
Genul lucrarii: audiobook -lectura integrala
Durata: 6min 44sec

Interpret: Doru Maniu
Grafica: Emanuel Pitut
Regia artistica: Mihai Nae

Acul si barosul au avut o discutie despre cine este mai de pret. Acul avea o parere foarte buna despre el insusi, caci toate hainele femeiesti si barbatesti erau facute de el. Se lauda ca este tinut la mare cinste in cutiute aurite si in pernite de matase. Iar daca se mai intampla sa intepe pe cate unul, este doar ca sa il mai trezeasca pe cel somnoros si neatent.
Dar nici barosul nu s-a lasat mai prejos; si el este la fel de important caci cu ajutorul lui se fac o gramada de lucruri folositoare. Acul s-a laudat din nou ca este un lucru finut, ca el sta la un loc cu croitorii, cu cu tot felul de persoane alese, pe cand barosul face numai lucruri grsolane si sta alaturi de un fierar plin de funingine. Insa un baros trece din generatie in generatie in timp ce un croitor poate rupe chiar mai multe ace intr-o singura zi. Acul neavand ce mai spune a recunoscut ca barosul avea dreptate si astfel duelul verbal s-a incheiat. De fapt acul si barosul stau la baza mestesugurilor si de aceea sunt amandoua la fel de importante. Auditie placuta!

OPERA INREGISTRATA LA ORDA
Copierea şi repostarea clipurilor pe alte surse, în reţele de distribuire închise sau pe torenţi sunt interzise de Legea Drepturilor de Autor (Legea 8). Pentru difuzarea pe episoade la radio (inclusiv stream – radio pe internet) vă rugăm să ne contactaţi!

(8114)

Categorie:

Clasici, Doru Maniu, Ion Creanga, Povesti si povestiri

Etichete:

, , , , , , ,

Lasa o replica

Adresa ta de email nu va fi data publicitatii. Te poti simti in siguranta! Campurile obligatorii sunt marcate *

*